Ondanks dat golf een ‘low impact’-sport is, ontwikkelt maar liefst 50% van de golfers blessures. De meest voorkomende klachten zijn aan de lage rug, elleboog, schouder, pols en knie. In mindere maten komen heup- en enkelklachten ook voor.
Op maat training
De oorzaak van een golf blessure ligt bij amateurs meestal bij een verkeerd uitgevoerde golfswing door onvoldoende mobiliteit, coördinatie en/of stabiliteit. Het goede nieuws is dat hier iets aan te doen is. BACKtoGOLF is een methode die u kan helpen de greens weer te betreden na een golf blessure.

Bij Fysiotherapie Metz de Boer kunt u terecht voor verlichting van de klachten en het voorkomen van toekomstige golf blessures. Fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij BACKtoGOLF, zijn gespecialiseerd in het biomechanisch analyseren van de golfswing en de gevolgen ervan op het lichaam. Met op maat gemaakte golffitnesstraining werkt u aan een efficiëntere swing waar u jarenlang plezier van heeft.

BACKtoGOLF is bedoeld voor golfspelers:

- Met klachten of blessures ten gevolge van het golfen;

- Met fysieke beperkingen tijdens de golfswing of tijdens het golfen in het algemeen;

- Met behoefte aan persoonlijk fysieke (en eventuele mentale) begeleiding;

- Met behoefte aan persoonlijk advies/coaching ten aanzien van een golffitness programma (stretching/warming-up/balans etc);

- Die graag eens een biomechanische golfanalyse zouden willen;

- Die door hun golfleraar zijn geadviseerd contact op te nemen met een BACKtoGOLF fysiotherapeut om een van de bovenstaande redenen.

Info en contact
U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met onze praktijk. U kunt zich ook direct bij ons inschrijven.

© 2017 Fysiotherapie Metz de Boer. | Website: Wesley Akkerman