In 1981 werden de eerste stappen gezet door C.G. de Graaf en prof. dr A.J.A. Verberk om de tweejarige opleiding Humane Bewegingsfunctionaliteit (HBF) voor artsen en fysiotherapeuten te starten.

Momenteel werken veel fysiotherapeuten en reïntegratiebureaus vanuit deze visie. Fysiotherapie Metz de Boer wil u graag kennis laten nemen van deze methodiek en visie, daar deze bij velen niet bekend is. De methode geeft informatie over ons bewegingsapparaat op een manier die zeker een plaats verdient in de gezondheidszorg.

Het lichaam gaat op verschillende manieren om met trauma’s, en probeert, afhankelijk van het individu, een oplossing te vinden om dit een plaats te geven. In het kort kom het erop neer dat de therapie Humane Bewegingsfunctionaliteit zich bezighoudt met klachten van het bewegingsapparaat. HBF gaat er vanuit dat mensen hun houding en beweging in de wereld op een bepaalde manier organiseren, zowel het gezonde functioneren als het functioneren na ziekte, ongelukken (trauma’s, zowel lichamelijke als psychische), stress en door veroudering en pijn. Daaronder vallen ook klachten die louter als ‘psychosomatisch’ geduid zijn.

Info en contact
U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met onze praktijk. U kunt zich ook direct bij ons inschrijven.

© 2017 Fysiotherapie Metz de Boer. | Website: Wesley Akkerman