Nieuwsoverzicht

Geslaagde massage dag tijdens rondje Ameland!

 

Namens Fysiotherapie Metz de Boer stonden Koen, Marije en Robin klaar om de lopers, na deze 50 km lange wandel tocht, te verwennen met een wel verdiende massage. Het was voor iedereen weer een geslaagde dag met veel tevreden lopers. 

Nieuwe webshop sport met zorg

Vanaf heden kunt u gebruik maken van onze nieuwe webshop. Deze is te vinden onder de button 'sportmetzorg' op de homepage.

U kunt hier terrecht voor het bestellen van o.a. zooltjes, braces, hartslagmeters, oefnmateriaal etc.

Producten met veel suiker verliezen terrein

Consumenten laten producten met veel suiker steeds vaker links liggen. Zo zag Coca-Cola de omzet in Nederlandse supermarkten vorig jaar inzakken met bijna....

 

lees meer

Begin de dag goed: 10 min. workout

 

Je hebt niet altijd tijd om naar de sportschool te gaan. Het kost je minstens anderhalf uur, waardoor het niet mogelijk is om voor je werk te gaan. In de avond wimpel je het vaak af, want je moet overwerken, er is een evenement, een...

 

lees verder

 

 

 

 

Inloopspreekuur bij Wefysio Groningen

 

Heeft u een sportblessure opgelopen of ondervindt u al langer lichamelijke klachten die u graag wil laten beoordelen door een fysiotherapeut? 

Lees verder »

Waarom huiswerkoefeningen zo belangrijk zijn

Een bezoek aan een fysiotherapeut leidt in veel gevallen tot de opdracht thuis oefeningen uit te voeren. Maar niet iedere patiënt doet deze oefeningen trouw, omdat men de motivatie verliest of er simpelweg niet de tijd voor neemt. Het gevolg hiervan kan zijn dat het genezingsproces minder snel verloopt.

Lees verder »

Overlevingskans fanatieke hardlopers hetzelfde als bij niet hardlopers

Hardlopen wordt steeds populairder en brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Inactiviteit verhoogt het risico op overlijden, maar te fanatiek hardlopen is net zo slecht als niet hardlopen. Dat blijkt uit Deens onderzoek.

Lees verder »

Vitamine D... Heb ik dat nodig?

De Gezondheidsraad adviseert miljoenen Nederlanders extra vitamine D, omdat het van belang is voor het behoud van sterke botten en een goede spierfunctie. Een tekort aan vitamine D kan onder andere leiden tot spierzwakte, osteoporose en afname van mobiliteit. Heb jij ook extra vitamine D nodig?

Lees verder »