Fit kids

Fit Kids is een beweegprogramma voor kinderen tussen de 8-12 jaar met overgewicht. Het is gericht op duursport, er wordt getraind voor de adventure run, de MTB tocht, zwemmen, skeeleren, triathlon en als afsluiting van het jaar surfen!

Ook ouders worden bij het programma betrokken.

 

 

Een ongezonde leefstijl bij kinderen is een steeds groter probleem in Nederland. Zo kampt gemiddeld 14 procent van de jongens en 17 procent van de meisjes met overgewicht. 

 

Sinds 1997 is het aantal jongens dat op negenjarige leeftijd geen gezond gewicht heeft met bijna tachtig procent toegenomen, van 9 procent naar 16,1 procent. Overgewicht brengt de nodige gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals een hogere kans op diabetes, gewrichts- en spierklachten en hart- en vaatziekten op latere leeftijd. 

Kinderen die gezond eten en genoeg bewegen zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren en zitten lekkerder in hun vel.

 

Onder begeleiding van Sjoukje wordt er op woensdag tussen 13.30-14.30 getraind in de zaal, maar ook buiten op het strand, in het bos, in de duinen en in de vleijen.

 

 

Voor meer info of voor melden klik hier of bel 0519-542442