Zwangerfit op Ameland

 

 

NVFB-ZwangerFit ® tijdens en

 ná je zwangerschap

 

ZwangerFit® is een eigentijdse zwangerschapscursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het vrouwelijk lichaam, met name in het  bekkengebied. Fit zijn en fit blijven tijdens en na je zwangerschap is van groot belang. Een zwangerschap en het eerste jaar na de bevalling vragen veel van je lichaam. Door in deze periode regelmatig verantwoord te sporten zorg je ervoor dat je totale conditie, spierkracht, mobiliteit, vitaliteit en fitheid behouden blijft. Hierdoor kunnen zwangerschapsgerelateerde klachten en klachten in het bekken- en bekkenbodemgebied worden voorkomen tijdens en ná je zwangerschap. Het herstel van je lichaam na de bevalling kan bovendien door de trainingen sneller en beter verlopen.

 

Voor wie?

 

Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan NVFB-ZwangerFit ®. Vanaf de 12e week van je zwangerschap kun je starten met trainen. Tot aan de laatste week van je zwangerschap kun je blijven meedoen met de cursus. Vier tot zes weken na de geboorte van je baby kun je de lessen weer hervatten. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling.

 

Intake

 

Voor aanvang van de cursus vindt er een individueel intakegesprek plaats. Zo kan worden bepaald of je beginsituatie, behoeften en wensen aansluiten bij de cursusinhoud. Na het intakegesprek vindt er een individuele training plaats en wordt er op basis hiervan een persoonlijk trainingsschema opgesteld. Met dit schema ga je samen met je groep trainen; ieder op haar eigen niveau. 

 

 

 

Lees verder